Untitled Document
Çay
ÇAY İKSİRİ

Tıbbın yapılacak bir şey yok dediği noktada, KANSERE KARŞI ÖNLEYİCİ VE TEDAVİ EDİCİ OLARAK Rize' de artık Türk çayından yapılan Çay İksiri kullanılıyor. Çay İksiri için hiçbir karşılık ödeme yapmayacaksınız. Bu sadece kanser' den, bu iksir sayesiyle şifa bulan bir Rize' linin yeniden hayata dönmesinin bir teşekkürüdür.
Çay İksiri aşağıdaki satırlarda okuyacağınız tarifle ve hiçbir pestisid maddesi içermeyen, tarimında ilaç kullanılmayan
TÜRK ÇAYI ile yapılabilir.

ÇAY İKSİRİNİN YAPIMI
Ölçek: 2 Litre

1. 2 litre temiz suyu çelik çaydanlığa koyunuz, 1 litrelik çelik demliğe 4-5 çorba kaşığı Türk Çayı koyup, 3 su bardağı soguk su (musluk suyu) ilave ediniz. Normal yanan bir ocakta çaydanlık altta, demlik üstte olacak şekilde demlemeye bırakın. Çaydanlık kaynama noktasına geldikten sonra 15-20 dakika kaynatın. 30-40 dakikalık bir surede çay demlenmiş olur.
2. Geniş ağızlı bir cam kap veya çelik tencerenin (2 lt) temizliği yapıldıktan sonra, üzerini örtecek büyüklükte bir tülbent yıkanır ve kavanozun üzerine örtülür.
3 . Tülbendin üzerine 1 su bardağı (200gr) toz şeker dökülür. Daha önce demlikte bulunan 2lt kaynamış su, tülbendin üzerinde bulunan şekeri eritecek şekilde kavanoza dökülür.
4 . Tülbent su bardağının üzerine konur, demlikteki çaydan 1-2 bardak sade dem süzdürülüp kavonoza ilave edilir. Kavonoza normal demli çay oluncaya kadar dem ilave edilir.
5 . Kavonozun üzeri örtülerek soğumaya bırakılır.
6 . Karışımın sıcaklığı 20 derece civarina gelince çay iksiri mayası ilave edilir, üzeri örtülür ve bir paket lastiğiyle sağlamlaştırılır.
7 . Oda sıcaklığında (19-26 C) havadar, direkt ışık almayan %50-60 rutubetli bir yerde fermantasyona (mayalanmaya) bırakılır.
8 . Bir hafta sonra karışımın üzerinde ikinci bir mantar tabakası oluşmuşsa, çayın rengi limoni ve kokusu sirkeyi andiriyorsa IKSIR hazir olmuştur.
9 . Bu durumda içindeki mantarlar alınır, iksir süzgeçten süzülür, kapalı cam kavonozlara dökülür, buzdolabında muhafaza edilir.
10 . Birinci mantar üretimde 4-5 kez kullanılır. Mantarlar mayalanmış sıvı ile cam veya çelik kaplarda üzeri kapanarak açıkta veya buzdolabında uzun süre saklanır.

ÇAY İKSİRİNİN BİLEŞİMİ

Temel oluşumu; glükronik asit hücre onarıcı olan, Çay İksiri glikozun oksidasyon ürünüdür. Detoksife özelliğine sahip olup; vücuttaki yabancı maddeleri ve zehirleri suda çözünür hale getirip böbrekten geçirdikten idrar yoluyla atar. İksirdeki glikronik asit önemli polysaccharidlerin oluşumunu sağlar. Bunlar:
1. Hyaluronik asit : Doku temizleyici, pahalı kozmetik ürünü.
2. Chondroitin sülfat : Kıkırdak, kemik ve kan damarlarının ana maddesi.
3. Müsoitin sülfat : Gözün cama benzer kısmının mukozasıdır.
4. Haparin : Karaciğer tarafından üretilir. Trompoz (pıhtı sökücü) ve emboli (damar tıkanması) tedavisinde pıhtı çözücü olarak kullanılır.
5. Tonnik asit : Antivirütik ve antibakteriyel.
6. Usnik asit : Antibakteriyel ve antibiyotiktir.
7. Folik asit : Gastonitestinal, vücut proteinlerinin, genetik malzemenin ve hemoglobinlerin oluşumuna yardım eder. Kemik iliğinin alyuvarlar üretimi için gereklidir.
8. Protein ve B-Kompleks vitaminlerinin doğal kaynağı.

B-Kompleks Vitaminleri :
1. B1 Thamin : Sinir sistemini normal eder. Mafsal iltihabını ve kanser önleyici.
2. B3 Niasin : Nikotin asit glikozu karbonhidrat yapımı için glikojene dönüştürür. Kandaki kolestrolü düşürür. Vücudu artık ve zehirli maddelere karşı korur. Kan damarlarını genişletip, migren agrılarını giderir.
3. B2 Riboflabin : Karbonhidrat, protein ve yağlardan enerji üretir. Sağlıklı bir cilt, mukoza zarı ve iyi görme için gereklidir.
4. B6 Pyridoxine : Alyuvar oluşmasını sağlar, sivilce temizlenmesine kuru ve kaşınan cilde faydalıdır, katarağı önler.
5. B12 Robalamin : Kan yapıcı, sinir sistemi ve sindirim sistemi hücrelerini üretir ve besler. Güçlü bir enerji kaynağıdır. Hafızayı geliştirir akli bozuklukları engeller.

Bu Konuda daha Detaylı bilgi almak isteyen;
Turgut Terzioglu (0464) 217 49 72 nu arayabilir.


Çay ile ilgili diğer sayfa için lütfen tıklayınız...